26 Mart 2012 Pazartesi

Haftasonu Ne Yaptım, Neler aldım? / Grand Bazaar

Ne zamandır Eminönü, Kapalı Çarşı turu yapmak istiyordum. Bu haftasonu hava güzel olunca, bizde bu fırsatı kaçırmak istemedik Eminönünden başlayıp, Mısır Çarşı ve Kapalı Çarşı ile devam eden turistik bir gezi yaptık. Günün sonunda ise, Eminönündeki meşhur kebabçı Hamdi'ye giderek kendimizi ödüllendirdik:)) 

I went to Grand Bazaar in Istanbul. It is the one of the largest and oldest covered markets in the world, where you can buy carpets, leather goods, jewelery, antique furnitures etc. If you ever come to Istanbul, I strongly recommend you to visit Grand Bazaar.






Çarşının göbeğine gidip, alışveriş yapmadan dönmek olmazdı, ufak tefek de olsa birkaç parça bişeyler aldım.
Aşağıdaki kahve fincanlarını annemin özel isteği üzerine ona aldım. Yazın bahçede kahvesine toz toprak kaçmasın diye kullanacağını söylüyor:)) 


Bu Oniks kolye ve küpeleri doğal taşlar satan bir dükkandan aldım, özellikle kolyenin duruşuna bayıldım. Aynısının Pembe Oniks'ten olanı da vardı, onda da ayrıca gözüm kaldı:))

Bu siyah payetli kumaş şu an terzide etek olmayı bekliyor:))



Ailecek hayvanları severiz ama köpeklere ayrı bir düşkünlüğümüz vardır, o yüzden doğduğum günden 3 yıl öncesine kadar hep bir köpeğimiz vardı. Fakat, İstanbul'da apartmanda yaşadığım için evde ancak kuş besleyebiliyorum:) Köpeğe duyduğum hasreti ise erkek arkadaşımın çirkin ama sevimli Bulldoguyla gideriyorum:))Yoğun ve yorucu Cumartesi'den sonra sakin bir Pazar geçirmek iyi geldi ve haftaya mutlu başlamamı sağladı :))




17 yorum:

darkolivee dedi ki...

ne güzel bir tur olmuş, istanbulu gezmiş kadar oldum :)
ayrıca o kahve fincanlarının güzelliği nedir, bayıldım bir türk kahvesever olarak :)

sevgiler

Duygu Senyurek dedi ki...

ohh mis gibi gezmişsin cnm=)çekilişime beklerim canımm
http://www.duygusenyurek.com/2012/03/ilk-hediyem-giveaway.html

Fikriye Filtresiz dedi ki...

Canım İstanbul çekti, sonra deniz kenarında bir kahve lakin köpek için aynı şeyi söyleyemeyebilirim, malum bende 2 tane var zaten:))

Bc dedi ki...

cok imrendim istanbulda olmak istedim!! =) yerime de gez bol bol çek paylaş bizlerle

gülümse dedi ki...

Ooooo o kolyenin pembesi de hoş olur ha:) aklına gireyim de aldırayım ya da adamın biri okursa alsın:)) gule gule kullan bebeğim.etegi de görmek nasip olur insallah:)

Fashion Mini dedi ki...

güzel bir h.sonu olmuş bende e.önü müdavimlerindenim özelliklede hamdinin :)

Adsız dedi ki...

amazing place..the market sounds very good, like you can find many good stuff!! :)
Much love, Gabriele. xx

Kuzununannesi dedi ki...

ohhh suuper hafta sonu olmus...o kapalı carsınına kokusuna bıtıyorum resmen mısır carsısı ....o kopsssıı yerım ama ben ne tatlı.pada hayvansız ev yok bızde apartmanlarda.avruda hay allahım...pullu etegını gormek ıcın sabırsızlanıorummm

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

fincanlar cok orjinal tatlım. pembe oniks kolyeyi de merak ettim..

Stil Direktoru dedi ki...


PINKY FASHION sefan olsun canım ah bir de değeri bilinse memleketin her açıdan içine mıçtık afedersin .) Çoçoya da ölürüm tipini yediğim bu arada sana cevaben face yazısına; hepimiz be canım, ee işimiz sosyal medya yavrus medyası batasıca .) Ne demek ben tşk ederim her zaman sevgiyle hep destek...

hayatreceli dedi ki...

ayy o fincanlara bayıldım bende istiyorum onlardan bir türlü kısmet olmadı almak. Çok şık duruyor..
hele o kumaş o kumaş bittim ne güzel etek olur gerçekten bayıldımmm..nereden aldın kumaşı acaba bana mail atabilirmisin rica etsem yerini...bende alcam bende bende bende:))

öperim canım..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

BEN GELDİM HARİKA PAYLAŞIM BAHAR YAŞAMAK ÇOK GÜZEL CANIMMM ÖZLEMİŞİM SENİ....

. dedi ki...

güzel fotolar :)

http://fashionisable.blogspot.com/

CEPAYNASI dedi ki...

ah...
İstanbul'da olmak vardı şimdi dedim,
fotolara bakınca:)

Tudo Sobre Moda dedi ki...

Amazing pictures...cute dog!!!

Unknown dedi ki...

Ben o bulldog'u yerimmm :))) çok hoş bir gün olmuş canım, aldığın kumaşı ayrıca çok beğendim şimdi terziden çıkacak eteğin güzel olacağına daha da eminim :)))

Unknown dedi ki...

Merhaba. Bende bunun gibi payetli kumaş arıyormuş nir türlü bulamadım aldığını yerin telefonu unı,iuyormuşsunuz yadlarını verirmişsiniz acaba.
Modahaftasiblog@gmail.com bu mail adresim bilgi verirseniz sevinirim