28 Mayıs 2012 Pazartesi

Günlük Cilt Bakımı Rutinim - Sabah

Cilt bakımı ürünü aldıkça ürünlerle ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşıyorum ama günlük ve haftalık cilt bakımı rutinimi sizlerle paylaşmamıştım. Öncelikle cilt bakımıma son 2 senedir çok dikkat ettiğimi ve aksatmadan büyük bir disiplinle uyguladığımı söylemem gerekli. Ara sıra yapılan bakımın pek bir işe yaramadığını düşünüyorum.

Tabi ki cilt bakımı sadece sürdüğümüz kremlerle olmuyor beslenmemizede dikkat etmemiz gerekiyor.Bu konuda da kendi çapında hassas davranmaya çalışıyorum. Gün içinde mümkün oldukça fazla su içiyorum, cilt düşmanı sigara kullanmıyorum. Ayrıca kızartma ve yağlı yiyecekleri tüketmemeye çalışıyorum. Antep fıstığı bende hep sivilce yapar, çok sevdiğim halde antep fıstığını çok nadir tüketiyorum.

Sabah ve akşam kullandığım ürünlerin bazıları farklılık gösterdiği için sabah, akşam ve haftalık olmak üzere 3 ayrı postta cilt bakımı rutinimi anlatacağım. Öncelikle sabahla başlıyoruuuz.


Yüzümü yıkadıktan sonra Kiehls'in bitki özleri içeren ve alkolsüz toniğiyle yüzümü temizliyorum. Bazen bu toniğin yerini gül suyuda alabiliyor.


Yüzümü temizledikten sonra,  Kiehl'sin koyu leke giderici ve önleyici solüsyonunu kullanıyorum ve çok memnun kaldım. Daha önce bu solüsyonla ilgili yaptığım postu buradan okuyabilirsiniz.


Clinique Super Rescue Antioxidant  Night Moisturizer, aslında isminden de anlaşılacağı üzere gece kremi ama ben gece kremleri daha fazla antioksidan içerdiği için bu kremi hem gece hem gündüz kullanıyorum. Eğer sizde benim gibi yapmak isterseniz dikkat etmeniz gereken şey, üzerine güneş koruyucu ürün kullanmanız gerekiyor.


Gözleride unutmamak lazım;) Göz çevresinde yağ butonu oluşmasından korktuğum için prinç tanesi kadar kremi iki parmağımla ıstıp göz çevreme inceciiikk bir tabaka olarak küçük pıt pıtlarla uyguluyorum.


veee 40 faktörlük koruyucu kremi sürüp cilt bakımımı tamamlıyor, makyajıma başlıyorum:)))

12 yorum:

Gizem İzmirli dedi ki...

Çok güzel bir post olmuş. Diğerlerini de heyecanla bekliyorum. Tam da nemlendiricimi değiştirmeyi düşünürken çok faydalı olacaklar =9

Unknown dedi ki...

Kiehl's Dark spot solution bende kullanıyorum ama memnun kalmadım, gunes lekelerine faydası olmadı malesef. Clinique super city block ise, hafif renk verdigi icin seviyorum. bazen ustune fondotene bile gerek kalmıyor.
siyahbaykus.blogspot.com

semmma dedi ki...

ne güzel rengi varmış yav o sondan ikincinin(:

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Senin postlarını okuyunca bütün gün kendime bakasım geliyor canım Pinky :)

★nasli_ dedi ki...

Blogun çooook cici !!
Kiehls benim de merak ettiğim bir marka :) Güle güle kullan ve her daim bakımlı olman dileğiyle..Görüşürüüzzz
cüüüssss :)

www.nzlsyn.blogspot.com
kahveye gel ;)

Unknown dedi ki...

Cildi içten beslemenin aslında en önemlisi olduğuna katılıyorum tatlım, ben de eskisine göre yediklerime sırf bu yüzden dikkat ediyor bol bol su içiyorum ;) Kiehls'in ürünlerini çok beğeniyorum calendula özü de şampuanda çok hoşuma gitmişti bu ürünü de çok merak ettim bir kiehls mağazasında deneyeceğim ;)

Tudo Sobre Moda dedi ki...

Great tips! Xo.

Unknown dedi ki...

çok faydalı bir post olmuş teşekkürler şekerim...
Kiehls'in ürünlerini bende denemek istiyorum...
sevgiler ozlemtuana@blogspot.com

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

BEN BU MARKAYI KULLANMAMIŞTIM
TEŞEKKÜRLER
:)

Kuzununannesi dedi ki...

cok guzellllllllll bır posttttttt harıkasınnn temız guzellıgımmmmm

lucia m dedi ki...

clinique is the best!

xx

www.aroundlucia,com
www.aroundlucia.com

The Golden Girls dedi ki...

omg i love khi els! such a fabulous product :) Hugs from California! xx,
The Golden Girls