10 Eylül 2013 Salı

HAMBURG GEZİSİ


Bu sıralar bloğumu biraz boşladım. Hem iş hayatımda hem de özel hayatımda yoğun günler yaşıyorum. O yüzden, bir süre daha kusuruma bakmamanızı rica edeceğim.

Geçen hafta işimle ilgili bir partiye katılmak için Hamburg'a gittim. Aslında, bloğumda güzellik ve moda harici konulara girmek istemesemde, bu çok etkilendiğim şehri sizlerle de paylaşmak istedim.

Hamburg içinde hem gölü olan hem de nehir geçen doğa harikası bir şehir. Beni en çok etkileyen özelliği de bu oldu. Almanya'nın 3. büyük şehri olmasına rağmen, şehrin doğasına neredeyse hiç dokunulmamış her yer yemyeşil, düzenli ve temiz.


Alster gölü iç ve dış kısım olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Şehrin en pahalı otel ve evleri bu gölün çevresinde yer alıyor.


Elbe nehri kıyısında bulunan liman hem gezi hem de yük gemilerinin uğrak yeri. Ayrıca, yemek ve bira içebileceğiniz veya parti yapabileceğiniz mekanlar da bulabilirsiniz.


Bu karidesler, Kuzey Denizine özelmiş ve Hamburg'a gidip tadına bakmadan dönmek olmazmış. Küçük olmalarına rağmen çok lezzetlilerdi. Giderseniz mutlaka deneyin.




Yine Hamburg'a özel bir tat, Astra.


Hotel Hafen Hamburg'da kaldım. Elbe Nehrinin kenarında, ayrıca şehre de yakındı.


Ziyarete gittiğim ofis, bu binalardan birindeydi. Şehrin içinden geçen nehirden büyülendiğimden olsa gerek, orada çalışanları fazlasıyla kıskandım.


Reçel görünümlü bu Alman tatlısının ismi Rote Grütze. Kırmızı orman meyvelerinden yapılıyor ve vanilyalı dondurma ile yeniliyor. Türkiye'ye dönerken yanımda bir kavanoz getirdim ama yetmedi. Şu aralar internetten Rote Grütze tarifi aramaktayım.


Otelimin tam karşısında Türk hamamı görmek şaşırtıcı oldu.



Alster gölünden bir kare daha. Buradaki kuğular yazın burada, kışın ise hayvanat bahçesinde duruyorlarmış.


Gondol sefası sadece Venedik'de yapılır sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.


Bugüne kadar gittiğim şehirlerden beni en çok etkileyenler Cambridge ve Sydney olmuştu. Fakat, bundan sonra listeye bir şehir daha katıldı.

10 yorum:

Grace Happy dedi ki...

olsun arada boslamak cok ıyıdır ozellıkle buna sebep ozel yasantıda soz konusu ıse :) hamburg cok guzeldır ve iyi bir zamanda gitmissin oraya :)

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

cok guzel bir gezi olmus:) Venedik'e benziyor sanki yemekler ilgincmiş:) afiyet olsun canım

YUUGEN dedi ki...

Karidese bayılmama rağmen sunumu iştahımı kapattı :(
ne güzel bir işte çalışıyorsunuz ki böyle yerleri görebilme şansınız oluyor :)
hazioz.blogspot.com

Gezi dedi ki...

Güzel yazı olmuş teşekkürler. Avrupa gerçekten bazı şeyleri aşmış. Bir şey inşaa edilecekse ne çevreye zarar veriliyor nede doğaya hani bizde ki gibi değil. Köln, Berlin gezdim hatta şuan Köln'deyim ama Hamburg'u daha görmedim umarım yakında kısmet olur.

kozmetikperisi dedi ki...

Fotograflar ne kadar guzel gitmis gibi oldum:)

Unknown dedi ki...

Ne kadar harika fotoğraflar bunlar böyle insanın herşeyi bırakıp gidesi geliyor valla yurtduşına :)

Kuzununannesi dedi ki...

bayıldıgım yerı gezmısısn ne gusel cok hosuma gıttı her kare yemekler gezı gunes ıcım sındı mısler gıbı..

İlknur Kağan dedi ki...

Böyle işe can kurban denir buna:)
Özel hayattaki koşuşturma yolundadır inşallah:) G<üel haberler bekliyorum canım.

Sevgiler

B'r'cm'marinmabed' dedi ki...

Uzun bir aradan sonra merhaba, ben de bloga giremiyordum yoğunluktan, ilk bu sayfayı açtım bu gün ve harika Hamburg fotolarıyla karşılastım, ben de 1 ay sonra stuttgart a gidiyorum,, umarım orası da bu kadar etkileyicidir, sevgielr..

Melislicious dedi ki...

wowwwww harika gözüküyor, cidden çok beğendim!!! senin gezi postlarını da çok beğeniyorum ben güzel noktaları vurguluyorsun, beklerim devamını:))))