7 Ağustos 2014 Perşembe

SİVİLCE PROBLEMİNE VE LEKELERE KARŞI DOĞAL MASKE


Annemden öğrendiğim ve son zamanlarda sivilce ve sivilce lekelerimle baş etmemde bana büyük yardımı dokunan doğal maskemi (sırrımızı) bugün sizlerle paylaşmaya karar verdim. 

Maskenin nasıl hazırlanacağı ve uygulanacağına geçmeden önce içeriğindeki iki ana madde, inci tozu ve kil ile ilgili kısacık bilgi vermek istiyorum. 


İnci Tozu : İçerindeki bir çok amino asit ve doğal mineraller sayesinde cildin elastikiyetini artırıyor, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor ve ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesini sağlıyor. Cildinde sivilce problemi olmayanlarda önereceğim maskeyi kil kullanmadan yaparlarsa kırışıklık ve lekeler için etkili olacaktır.

Kil : Sivilce problemlerine ve cilt tonu eşitsizlikleri ile lekelerde etkilidir. Birçok kozmetik üründe de kil ve inci tozu gibi cilt tonunu eşitleyici doğal maddeler kullanılıyor. Fakat, genelde hazır ürünlerde bu tür değerli doğal maddeler eser miktarda kullanıldığından aktardan alıp kendi hazırladığımız maske çok daha etkili olduğunu görebiliyoruz.


Gelelim maskemizin malzemelerine;

- 1 çay kaşığı inci tozu,
- 1 çay kaşığı kil
- 1 tatlı kaşığı yumurta akı
- 1 çay kaşığı su

Yukarıda saydığım malzemeleri 1 kabın içinde hepsi karışıp aşağıdaki gibi homojene yakın bir hale gelene kadar karıştırıyoruz. Temizlenmiş, hatta mümkünse peeling yapılmış (yüzünüzde sivilce varsa peeling yapmamalısınız, çünkü bu sivilcelerin yayılmasına sebep olur) cilde uyguluyorsunuz. Maske tamamen kuruyana kadar yaklaşık 20 dakika kadar bekleyip ılık su ile yıkıyorsunuz.


Maskeyi haftada 2 defa uygularsanız cildinizde fark yaratır bir değişiklik olduğunu göreceğinizi tahmin ediyorum. Ben üşengeç biri olarak, ancak haftada 1 uyguluyorum, yinede sonuçlarından çok memnunum.

Sizin böyle doğal sırlarınız var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim.

6 yorum:

audrey dedi ki...

inci tozu aktarda bulunuyor mu hiç görmemiştim daha önce..

PINKY FASHION dedi ki...

@audrey her aktarda bulunur mu bilmiyorum ama biz aktardan aldık.

j.d. dedi ki...

İnci tozunu bulursam denemek isterim ama hiç görmemiştim aktarlarda, bi daha detaylı bakayım :)

ozlemsblog dedi ki...

ben de denemek istiyorum sivilce lekelerim için umarım inci tozu bulabilirim, teşekkürler paylaşımın için ;)

Moda Düşleri dedi ki...

Bu tarifi hiç duymadım ama not aldım uygulamaya değer :)

LILA MOONLIGHT dedi ki...

Hemen aktara gitmek istiyorum, yapmaliyim bu bakimi, sonuclari yazarim : )