15 Şubat 2013 Cuma

MUTLU AİLE DEFTERİ


Hafta sonunda  çoluk çocuk sinemaya gitmek isteyenler için geçen hafta gittiğim Mutlu Aile Defteriyle ilgili yorumlarımı paylaşmaya karar verdim. Fakat, yorumlara geçmeden önce kendimle ilgili bir itirafta bulunmam yerinde olacak. Ben filmleri hiçbir zaman, eleştirel gözle izlemiyorum. Sinemaya giderken tek beklentim 2 saat kafa dağıtıp eğlenmek. Yani filmi beğenmem için derin izler bırakması gerekmiyor, o anımı keyifli geçireyim yeter:))


KONU: Sert ve otoriter bir mizaca sahip Emekli Albay Yıldırım Taşyumruk günün birinde damdan düşer. Bu olay yıllar önce kendisinden koşa koşa kaçmış olan evlatlarını yeniden aynı çatı altında buluşturur. Yıldırım Bey artık daha güçlü, daha hızlı ve daha öfkelidir. Ve çocuklarının sakladığı sırları ortaya çıkarmakta kararlıdır. Çocukları ise yalanlarını sürdürmeye çalışırken her geçen gün daha da köşeye sıkışmaktadır. Kafası gittikçe karışan Yıldırım bey, yalanların, dolanların hangisi kime ait bir süre sonra ayırt edemez olur.
Aslında önemli olan ise, en sonunda bu beş benzemez insanın tekrar aile olmayı başarıp Mutlu Aile Defteri’nde yer alıp alamayacaklarıdır?
Bu film, o çatı altında yaşanacakların komik ve sevgi dolu hikayesidir. 
Kaynak: http://www.muhabbetim.com/video/mutlu-aile-defteri-film-oyunculari-konusu-fragmani.html




Benim yorumlarıma gelirsek; oyunculuk açısından çok başarılı bir film. Karakterler rollerine cuk diye oturmuş, doğal ve samimi. Aile babasını Tuncel Kurtiz'den daha iyi oynayacak birini düşün desen aklıma isim gelmez. O derece beğendim, hayran kaldım.

Konuya gelecek olursam, hiç sıkılmadan izleyip eğlendiğim sürükleyici bir film olduğunu söyleyebilirim. Senaryo da havada kalan birkaç yer oldu, üzerinde biraz düşünülse ve düzeltilse daha iyi olabilirmiş.

Özetle, belden aşağı vurmadan eğlendiren bir aile komedisi arayanlar için ideal, fakat gözlerinizden yaş gelerek gülmek isteyenler için beklentilerinin tam karşılığı olamayacak bir film ;)))

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Geçen hafta gördüğümden beri bu filmi merak ediyordum. Neyseki siz yorum yapmışsınız da biraz fikir sahibi oldum :)
Paylaşım için teşekkürler...

günlük yaşamım dedi ki...

tam benlik bir filmmiş teşekkürler canım :) giderim inşallah

Polishist dedi ki...

Bende bugün izledim, aynen Tuncel Kurtiz'le İlker Aksum rolleri için biçilmiş kaftandı:)

Unknown dedi ki...

Oyuncu kadrosu için seyredilir.

B'r'cm'marinmabed' dedi ki...

Oyuncu kadrosu cok iyi zaten, ben de merak ediyorum, en kısa sürede gideceğim.sevgiler..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım hayırlı günler nasılsın:))
oyuncu kadrosu harika.
teşekkürler ..