8 Eylül 2014 Pazartesi

NASHI ARGAN YAĞI VE ŞAMPUAN


Argan yağının giderek artan popülerliği sonucunda, bir çok kişi ya argan yağı kullanıyor ya da içeriğinde argan yağı olan ürünlere yöneliyor. Tabi bu talep karşısında firmalarda boş durmadı ve argan yağlı ürünlerini piyasaya sürmeye başladı. Burada, hemen belirteyim Argan yağı esasında oldukça pahalı ve kıymetli bir yağ. Dolayısıyla, eğer aldığınız ürün ucuzsa içeriğindeki yağın gerçek argan olması pek mümkün değil. O nedenle, bu tür ürünleri alırken dikkatli olunması gerekiyor.


Ben Nashi ürünleri ile sevgili arkadaşım Serap Tan'ın blogger etkinliği sayesinde tanıştım. Ürünlerin beni ilk başta cezbeden tarafı içeriğinde zararlı kimyasalların olmayışı oldu. Fakat yine de kullanmaya başlamadan önce tereddütlerim oldu, çünkü içeriği temiz olan bazı ürünler benim sert ve kuru telli saçlarımı daha sert yapabiliyordu. Bir arkadaşımın "bu ürünleri kullan sonra başka ürün kullanamazsın" şeklindeki iddialı sözlerinden sonra Nashi Argan yağını kullanmaya başladım.


Nashi Argan yağını yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve hala bitmedi. Banyo yaptıktan sonra az miktarda saç uçlarına uyguluyorum. Hem saçlarımı yumuşacık yapıyor hem de kırılmadan uzamasını sağlıyor. Ürünün bitmesine az kaldığı için fiyatını araştırdım ve kendi sitesinde 100 ml ürünü 96 liraya buldum. itiraf etmem gerekirse, fiyatı biraz yüksek geldi, fakat üründen memnun kaldığım ve neredeyse 8-10 ay kullanabildiğim için tekrar alacağım.

Bu arada, yağın yapısını aşağıdaki resimde görebilirsiniz.


Sırada başka şampuanlar olduğu için şampuanını kullanmaya ancak 2 hafta hafta önce başlayabildim. şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla, saçlarımın yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor. ayrıca, elektriklenmeye de sebep olmuyor. Yine, Nashi Argan'ın kendi sitesinden gördüğüm kadarıyla 500ml boyu 96 lira. Elimde kullanılmayı bekleyen başka şampuanlar olduğu için şu an tekrar almayı düşünmüyorum ama kullandığım zaman içinde kesinlikle memnun kaldığımı söyleyebilirim.

3 yorum:

Nihal dedi ki...

Bu resimdeki marka argan yağı değil, içinde az miktar argan yağı var, gerisi saç bakım kimyasalları ve parfüm. O beyaz Türkçe etiketi dikkatli kaldırırsanız içindekilerin ne olduğunu yazması gerekir..

PINKY FASHION dedi ki...

@nihal hanım haklısınız. Bu posta konu olan ürünler şampuan ve saç bakım yağı. Postun başında da belirttiğim üzere, argan yağı çok değerli bir yağ ve hiç bir ürünün içeriğinin %100 argan yağı olması mümkün değil :((

suhuba dedi ki...

Bu yazı iyi oldu bende bir ara bu ürüne bakmıştım.