14 Ocak 2015 Çarşamba

İSTANBUL AKVARYUM ZİYARETİM

Bundan yaklaşık 2 hafta önce, arkadaşlarımızla birlikte Florya'daki İstanbul Akvaryuma gittik. Aslında, eşimle birlikte bir kaç sene önce akvaryumu gezmiş, hatta bu postumda paylaşmıştım. Fakat, çok beğenip etkisinde kaldığımız için tekrar gitmeye karar verdik. Aslına bakarsanız, tekrar fırsat bulursam tekrar gidebilirim. İnanılmaz huzurlu ve dinlendirici bir yer. Özellikle, çoçuklarla birlikte gitmek için ideal, çünkü eğlenceli olduğu kadar eğitici bir konsepte sahip. Balık türlerinin yanı sıra küresel ısınmadan Süveyş kanalının yapımına kadar bir çok farklı konuda bilgi edinebiliyorsunuz.


Normalde Caretta Carettaların akvaryumlara alınması yasakmış. Fakat, balıkçı ağlarına takıldığı için ön bacaklarını kaybeden bu caretta caretta İstanbul akvaryum tarafından rehabilite edilerek hayata döndürülmüş.


İstanbul tematik akvaryumda, yaklaşık 3 saat sürecek yolculuğunuz, (bizimki 4 saat sürdü:)) Karadeniz Bölgesinden başlıyor, Pasifik'e kadar uzanıyor.




Rengarenk balıklar kadar anemonlar da görülmeye değerdi.





Akvaryumun en dikkat çeken üyeleri hiç kuşkusuz ki köpek balıklarıydı ;)



Bu sarı, sevimli balığın adını maalesef hatırlamıyorum ama akvaryumda en beğendiğim balık olduğunu söyleyebilirim.




İstanbul Akvaryumun belkide en özel alanlarından biri de yağmur ormanı olmasına rağmen alanın büyüsüne kapılıp fotoğraf çekmeyi unutmuşum ( Evet, dalgın bir insansanız böyle şeyler yapabiliyorsunuz :)). Yağmur ormanını merak edenler daha önceki posta bakabilir veya resimlerle yetinmeyip gidip yerinde görebilirler ;))

1 yorum:

patuliay dedi ki...

harika görünüyor gerçekten ilk fırsatta gitmek gerek :)