6 Nisan 2015 Pazartesi

SMASHBOX PHOTO FINISH OIL FREE MAKYAJ BAZI


Profesyonel makyajın olmazsa olmazı makyaj bazı, dünyada ilk defa Smashbox firması tarafından üretilmiş ve geliştirilmeye devam edilmiş. Bu nedenle, markanın her cilt tipine ve ihtiyacına göre makyaj bazları mevcut. Benim kullandığım ve bugün bahsedeceğim ise Smashbox oil free (yağsız) akne ve sivilceye yatkın olan ciltler için olanı.


Makyaj bazları, cildimiz ile fondöten arasında çimento görevi görerek fondötenin daha pürüzsüz ve kalıcı olmasını sağlar. İyi bir makyaj için, cildin kusursuz olması ve doğal görünmesi gerektiğinden, makyaj bazları hem gündelik makyajımızda hem de profesyonel makyajlarda temel ürünlerden biri olmalıdır. Fakat, maalesef bir çok kişi bu ürünü gereksiz olarak görür ve sonuç olarak istediği kusursuz görünüme ulaşamaz. Doğruyu söylemek gerekirse, ben de önemini çok sonradan anlayanlardanım.


Smashbox Photo Finish Oil Free makyaj bazını incelemeye öncelikle ambalajından başlamak istiyorum. Ürün 30 ml. tüp içerinde satılıyor. Çok havalı görünmese de, hijyenik olmaları ve pompa bozuldu derdi olmaması nedeniyle tüp ambalajları beğendiğimi söyleyebilirim. 30 ml yerine 50 ml tüplerde satılsa belki daha iyi olabilirdi, fakat çok küçük miktarda uygulamak yeterli olduğundan bu hali ile de uzun süre kullanılabilecektir.


Makyaj bazını, temizlenmiş ve nemlendirilmiş cilde uygulayarak en iyi sonucu alabiliriz. Genelde, makyaja kısıtlı zaman ayırdığım için makyaj bazı uyguladığım zamanlar nemlendirme aşamasını atlayabiliyorum. Böyle zamanlarda, Smashbox photo finish bazın sağladığı nem de yeterli oluyor.


Makyaj bazı kullananların en sık yaşadığı sorun, ciltte sivincelenmeye neden olabiliyor olması. Bu baz, yağ içermediği için sivilceye yatkın ciltler içinde öneriliyor. Bununla ilgili çok net bir yorum yapamayacağım, çünkü cildimde zaman zaman sivilceler çıkıyor, o nedenle bu baz mı sebep oluyor yoksa başka bir şey mi bilemiyorum.

Paraben, yağ ve silikon içermeyen makyaj bazının fiyatı 91TL

Hiç yorum yok: