9 Kasım 2017 Perşembe

FIRINDA MEYVE KURUSU NASIL YAPILIR?



Kuru meyveler, hem mama yapımında kullanmak için hem de bebeğimize sağlıklı atıştırmalık olması açısından biz annelerin mutfaklarından eksik etmediği ürünlerin başında gelir. Yaz aylarında meyveleri doğal yollarla kurutabiliyoruz. Ancak, kışın güneş olmadığı için genellikle hazır alıyoruz. Hazır almak istemeyenler ise, aşağıda detayları ile anlatılan fırında kurutma tekniğini kullanabilirler.




Öncelikle, kurutmak istediğimiz mevsimine uygun, mümkünse organik meyveleri iyi bir şekilde yıkıyoruz. Sonra doğruyoruz. Bu aşamada meyvelerin ne çok ince ne de çok kalın doğranmamasına dikkat edilmelidir. Çok kalın doğradığınızda meyveler zor kuruyacak, ince doğrandığında ise fırında fazla kuruyup sertleşecektir. Doğradığınız meyveleri, içerisine yağlı kâğıt koyduğunuz tepsiye birbirinin üstüne gelmeyecek şekilde diziyor ve 60 derece fırında aralıklarla kontrol ederek 3-4 saat kurutuyoruz.

1 yorum:

Bademle Buduk dedi ki...

Hazır aldığımız kuru meyveler çok şekerli oluyor 🙄
Teşekkürler tarif için