14 Haziran 2012 Perşembe

Cilt Bakımı Rutinim- Haftalık

Geçtiğimiz haftalarda cilt bakımı postlarına başlamıştım, fakat araya başka postlar girince haftalık cilt bakımı postum biraz gecikti. Daha önce ki yayınladığım günlük cilt bakımı postlarına şurdan ve burdan ulaşabilirsiniz;)


Clinique Anti-Blemish Solutions - Oil Control Cleasing Mask : Bu kil maskesini geçen aylarda aldığımda sizlerle paylamış ve etkilerini yazacağımı söylemiştim. Ürünü aldığımda, ürünle ilgili en ufak bir fikrim yoktu ve tamamen Clinique uzmanının tavsiyesi üzerine almıştım. Normalde çok ciddi sivilce sorunu yaşamıyor olmama rağmen, her ay 1-2 tane büyük sivilce çıkar ve mutlaka iz bırakırdı. Bu maskeyi kullanmaya başlayalı yaklaşık 2 ay oldu ve yüzümde hiç sivilce çıkmadı. Dolayısıyla maskeden çoook memnun kaldım.

Maskeyi ilk aldığında tüm yüzüme uyguluyordum, fakat aslında sadece yanak ve burun bölgemde yağlanma olduğu için, sonradan sadece o bölgelere uygulamaya başladım. Çünkü, alnım oldukça kuru ve kil maskesi uygulamaya pekte gerek olmadığını düşünüyorum. Yanak bölgemde de aşırı yağlı olmadığı için maskeyi haftada 1 kez uygulamam yeterli oluyor;)


Clinique 7 Day Scrub Cream : Haftalık cilt bakımımım olmazsa olmazı peeling haftada 2 kez fazla sert ovuşturmadan hafif hafif uyguluyorum, zaten içindeki partiküller oldukça ince olduğu için cildimi aşındırmıyor.

Peelling uygulamanın püf noktası; eğer cildinizde sivilce varsa peelingi kesinlikle onun üzerine yapmamalısınız, yoksa sivilcelerin yayılmasına neden olabilir.

Haftalık cilt bakımım şimdilik bu kadar, şimdilik diyorum çünkü nem maskesi almam gerekiyor eğer kil maskesi kullanıyorsanız günlük nemlendiriciniz biraz yetersiz kalabiliyor. Kullandığınız ve memnun kaldığınız nem maskesi varsa ve bana önerirseniz çok memnun olurum;))

Bloğumda çekiliş devam ediyooorrrr!!! Katılmak için tık tık


2 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM TAVSİYENE TEŞEKKÜRLER...

pembe kekik dedi ki...

En çok güvendiğim markalardan.İşinin ehli.Sevgiler:)