30 Mayıs 2018 Çarşamba

BADEM UNUNDAN KARBONHİDRATSIZ EKMEK TARİFİ (Ketojenik)


Ketojenik karbonhidratsız ekmek tarifine geçmeden önce, çok kısacık ketojenik diyet nedir, oNdan bahsederek başlayayım. Ketojenik beslenme (keto diet); vücuda karbonhidrat alınımı sınırlayan ve vücudun yağ yakmasını sağlayan bir diyet türü. 

Ketojenik diyet yapanlar normal ekmeklerden kesinlikle yiyemiyorlar ve bu bazen gerçekten zorlanmanıza sebep olabiliyor. Biz de eşimle bir çok ketojenik / karbonhidratsız ekmek tarifi deneyip sonunda en iyi tarifi bulduğumuzda paylaşmaya karar verdik.

Malzemeler

1,5 su bardağı badem unu
5 çorba kaşığı karnıyarık tohumu tozu
3 yumurta akı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı kaynamış su



Yapılışı 

- Kuru malzemeleri (badem unu, karnıyarık tohumu tozu, kabartma tozu ve tuz bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.

- Başka bir kabın içerisinde yumurta akı ve elma sirkesini karıştırıp el mikseri ile çırparak yavaş yavaş kaynar suyu ilave ediyoruz. Burada yaklaşık 30 saniye karıştırmak yeterli olacaktır. 

- Kuru ve yaş karşımı bir kabın içerisinde karıştırıp hamur kıvamına getiriyoruz. Çok kısa yoğurmak yeterli oluyor.

- Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt koyuyoruz ve ekmeklere elimizle şekil verip tepsiye diziyoruz. Ekmeklerimizin içinin hamur kalmaması için tenis topu boyutundan daha büyük olmamasına dikkat ediniz.


- Ekmeklerin üzerine dilerseniz susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

- Ekmeklerimizi önceden 175 derecede ısıtılmış (fansız) fırında yaklaşık 40-50 pişiriyoruz.


Not: badem unu çok yoğun olduğundan ekmeklerinizin üstü kızardığında hemen fırından alırsanız içi pişmeyecektir. O yüzden yanmayacak şekilde ekmeklerin dışı kahverengi olana kadar pişirmenizde fayda var.

Tarifle ilgili aklınıza herhangi bir şey takılırsa yorum olarak yazarsanız elimden geldiğinde yardımcı olurum ;)


3 yorum:

Burcu İpek Yılmaz dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyor :)

Mina Jankovic dedi ki...

Your blog looks beautiful. Nice post. :)
Following you! Follow back?

www.minnieart.blogspot.com

Burcu İpek Yılmaz dedi ki...

çok farklı olmuş harşka görünüyor ellerine sağlık :)