18 Nisan 2014 Cuma

DARPHIN CC KREM YORUMLARIM


Son zamanlarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan, BB kremlere kardeş CC kremler çıktı. Favori CC kremime geçmeden önce, CC krem ne demek BB krem ile farkı ne, açıklamakla başlayayım.

CC krem (Color Correcting krem) renk eşitsizliğini ortadan kaldırmayı ve ciltteki renk bütünlüğünü sağlamayı hedefliyorlar. CC kremler BB kremlere kıyasla cilt kusurlarını kapatmaya daha fazla yoğunlaşıyorlar. Eğer cildinizde leke sorunu varsa o zaman BB krem yerine CC krem tercih etmelisiniz. CC kremler de BB kremler gibi güneş koruması sağlıyor ve aynı zamanda cildi nemlendiriyor. Yani bir bakıma, CC kremler için BB kremlerin daha gelişmiş hali olduğunu söyleyebiliriz. 


Gelelim benim son günlerde günlük makyajım için sürekli kullandığım Darphin CC kreme. Ürün, 5 problemi hedef alıyor. Bunlar, cilde aydınlık kazandırma, cilt kusurlarını onarma, nemlendirme, cilt tonu eşitliği ve koruma.

Darphin CC kremi kullanmaya başlamamdaki en büyük etken SPF 35 koruyucu içermesi oldu. Yaza adım adım yaklaştığımız şu günlerde, cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korumak gerçekten önemli. Fakat, bunun için ayrı bir krem kullanmak genelde atlanabiliyor. O yüzden, makyajınız için kullandığınız bir ürünün aynı zamanda koruyucu içermesi pratik bir çözüm. En azından benim gibi üşengeç biri için öyle ;)

Normalde, makyaja başlamadan yarım saat önce cildi nemlendirmek gerekse de, sabah işe yetişme derdindeyken bu pek mümkün olmuyor. O yüzden, çoğunlukla sadece Darphin CC kremi uyguluyorum ve nemlendirme bakımından yeterli oluyor.


Ürünün medium ve light olmak üzere 2 renk seçeneği bulunuyor. Resimde gördüğünüz light olanı. Renge baktığınızda ten rengime göre daha koyu olduğunu düşünebilirsiniz ama uygular uygulamaz cilt ile uyum sağlayarak aynı renk oluyor.


Günlük kullanım için kapatıcılığını gayet yeterli buluyorum. Cildimde sivilce izleri olduğu için o bölgelere kapatıcı ile destek verip cildime Darphin CC krem uyguluyorum. Ürünü genelde elimle dağıtıyorum ama daha pürüzsüz bir görünüm için fondöten fırçası ile de kullanılabilir.

Fiyatı : 115 lira

Sizin CC kremlerle aranız nasıl ?

7 yorum:

Unknown dedi ki...

tatlım bb kremleri ben de çok seviyorum fondöten gibi ağır durmuyor aynı zamanda cildi çok hoş gösteriyor :) CC krem denemedim ama almayı düşünüyodum önerdğin iyi oldu öpücükler bissürü :)

Dikostyle dedi ki...

Gün içerisinde fondotenler dağılıyor birde renk farkı oluyor yüzde cc kremlerde öyle oluyor mu hiç kullanmadım da :)

PINKY FASHION dedi ki...

@anisadiko: çok yağlı bir cildim yok ve akma / dağılma sorunu ile karşılaşmadım. istersen almadan önce testerdan deneyip öyle karar ver ;)

ukash dedi ki...

Bloğunuzu uzun zamandır. takip ediyorum yorum yapmak bugüne nasipmiş. başarılar...

Unknown dedi ki...

bu kaydini okumam cok iyi old !!
benim cildim maalesef lekeli ve cc krem tam bana göre sanirim..
hemen denemeliyim ! *.*

LOVE

Sena

Kuzununannesi dedi ki...

tesekkurler tatlım ben bb aldım sadace meaktan ve sevdım , gercı postlaırmda vs hıc bıryerde henuz kullanmadım yuzume tek kullandııgım allık ama olsun :) sevgıler

viva dedi ki...

Bu markayi almanyada daha görmedim, ama bende bb veya cc krem almak isteyenlerdenim, aklimda olsun en azindan, sagol post icin :)